31 Ağustos 2012 Cuma

What happens in Vegas stays in Vegas;)


     Bu kis ziyarete gittigim ABD hayatimin suphesiz en guzel tatili oldu.Ilk durak olarak Istanbul-LA arasi ucusumuzu 13.5 saatte tamamlayarak LA' da konakladik.Ertesi sabah kiraladigimiz arabayla 5.5 saatte Vegas'a vardik.5.5 saat nasil gecti anlamadik.Yol arkadasimizin dj performansi ve muthis col manzarasi esliginde yolculugumuz cok eglenceli gecti.Bir gece kaldigimiz Vegas`ta cok pahali bir otel tercih etmeyip Imperial Palace'da kaldik.Geceligine 40$ odedik ama sunu da belirtmek lazim ki otelimizden memnun kalmadik.Otel cok eski ve pisti ama Vegas'ta olmamizdan dolayi bunun hic bir onemi yoktu:)





     Bellagio otelin onunde aksam belli bir saatten sonra her yarim saatte bir su gosterisi oluyor.Hazir Vegas'a gitmisken bunu da deneyimlemek lazim:)






     Vegas,ABD'nin Nevada Eyaleti'nde bulunan kumar ve eglence yerleriyle unlu bir kent.Las Vegas'a sabah isiksiz haliyle vardigimizda gercekten buyulenmistik.Ama bir de aksam olup butun her yeri isiklandirmayla gordugumuzde bir baska kente gelmistik sanki.Vegas'tayken bir anda filmlerin icine girmis gibi hissediyor insan kendini, bu gercekten cok baska bir duygu:)Vegas adeta geceyi yasamayan ve uyumayan bir sehir.

     Gece eglencesinin yani sira Las Vegas,cok cesitli lezzetler arayanlarin tercih edecegi yerlerin basinda gelir.Her cesit mutfagi bulmak mumkundur.Alisveris bakimindan da oldukca gelismistir.150'den fazla magaza bulunan Boulevard Alisveris Merkezi alisveris severler icin dogru bir adres olabilir.



     Las Vegas icin aslinda iki gece gayet yeterli olabilir. Kumar oynamayi sevmeyenler icin gece kulubu tavsiyem" TAO" olacak.
Las Vegas'ta guzel bir kahvalti sonrasi butun oteller gezilip muzik esliginde aksam yemeginizi yiyerek gunu tamamlayabilirsiniz. Ayrica luks otellerde kalmanin pekte bir manasi yok cunku gun icinde butun otellere ucretsiz gezip,kumarinizi oynayip,otel icinde ki magazalardan alisverisinizi yapabilmeniz mumkun.



    Benim en favori otelim Bellagio oldu.Muhakkak gorulmesi gereken otellerin basinda geliyor.Bunun disinda MGM,Paris Las Vegas,Venetian,Trump,Ceasar's Palace,Planet ve daha bir suru guzel oteli gezip kumar oynamaniz mumkun.Vegas'ta cok fazla taksi bulunmasina ragmen butun otelleri yuruyerek bir uctan diger bir uca gezmeniz mumkun.
   Otellerin icinde kumarhanelere 21 yas alti genc kesinlikle alinmiyor.Kumarhanelerde bulunan gorevliler dolasarak surekli kimlik kontrol ediyorlar.Bu da atlanmamasi gereken bir hatirlatma Vegas yolculari icin.
    Bir diger hatirlatmaysa col ikliminin hakim oldugu bu efsane kentte sabah ile aksam sicakliklar arasinda cok fark oluyor.Sabahin sicakligina aldanmamak gerekiyor.
                                  Simdiden butun Vegas yolcularina iyi tatiller diliyorum:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder